Bosw8er 
Natuur beleven wordt natuur beschermen!

Natuurbeleving voor  zorginstellingen

Veel mensen die afhankelijk zijn van zorg, komen veel minder buiten dan wenselijk. Vaak speelt leeftijd of gezond hierbij een rol. Ook voor deze doelgroep is de oplossing vrij simpel; we halen buiten naar binnen. Dat kan op veel manieren. Of het nu gaat om een lezing, natuurbingo of natuurbelevingsuurtje, de natuurbeleving staat centraal. Evert-Jan heeft als doel de natuurherinnering naar boven te brengen in de mensen met de daarbij behorende glimlach!

Bosw8er werkt samen met Vivazorggroep, Pieter De Raat stichting en Sint Jacob.


Klik op deze link en bekijk de reportage over natuurbeleving bij mensen met lichte dementie; 

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/231938/dementerende-ouderen-halen-herinneringen-op-met-natuurbeleving-moest-denken-aan-mijn-vader

  • Natuurbelevingsuurtje1
  • Natuurbelevingsuurtje
  • Natuurbelevings lezing
  • natuurbingo


Natuurbelevingsuurtje ( 60 minuten)

Het natuurbelevingsuurtje vindt doorgaans plaats aan de 'keukentafel'. Een setting die geschikt is voor 10-15 personen. Onder het genot van een kopje koffie komen er allerlei voorwerpen uit de natuur langs en gaan we samen herinneringen ophalen. Duur 1 uur

Natuurbelevingsuurtje met beeld (60 minuten)

Een iets grotere ruimte en geschikt voor zo'n 15-20 personen. De voorwerpen uit de natuur worden hierbij ondersteund door prachtige foto's en video's uit de natuur. Duur 1 uur.

Natuurbelevingslezing ( 90 minuten)

Geschikt voor de recreatiezaal. En toegankelijk voor grotere groepen, meer dan 30. Een presentatie met diascherm en beamer. Er is keuze uit verschillende presentaties; Natuurbeleving2.0, thema herfst, thema voorjaar, 50 jaar natuurbeleving. Duur 1,5 uur.


Voor personeel en vrijwilligers;

Workshop Natuurbeleving

Deze workshop draagt bij aan natuurbeleving voor de mensen die werkzaam zijn in de zorg. Met als doel deze in te zetten en over te brengen  aan de gasten. De workshop vindt voor het grootste deel buiten plaats, in de directe omgeving van uw zorginstelling. Tijdens deze workshop leert de deelnemer anders kijken naar het groen en de natuur. Met een flink aantal verhalen over de gevonden natuurbelevingen en meer kennis, zal er meer gewandeld en genoten worden! De workshop kan op maat worden aangeboden voor uw organisatie. Neem contact op met 06-27883180 voor meer info of het maken van een afspraak. 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn